przez Dai » 18 gru 2014, o 14:45
Droga mijała powoli, nowy w drużynie przedstawiał się i opowiadał o sobie, może nie była to jakaś pobudzająca krew płynącą w żyłach odpowiedź, ale przynajmniej dało się poznać co nieco o nim. Sensei też wydawał się bardziej skryty niż podczas samotnych treningów, nie wiem czy na celu miało pokazanie kto tu jest szefem a kto tylko pionkiem do wykonywania rozkazów, ale zauważyłem lekką zmianę w jego zachowaniu. Swoją drogą, podróż upływała strasznie wolno, niestety, no ale cóż. Gdy tak maszerowaliśmy, ja cały czas ukradkiem obserwowałem jego zachowania, nie wydawały się jakieś inne, po prostu zachowywał się normalnie, jednakże uwagę moją przyciągnęło to iż co jakiś czas szeptał coś pod nosem, trochę wydawało się to dziwne. Chodź na całe szczęście most był coraz bliżej, gdzie mieliśmy odbyć swoją pierwszą misję w drużynie, dlatego też dodałem pytanie do Hideo.
Sensei, chciałbym wiedzieć jakiej rangi będzie nasza misja, bo tak na prawdę to wiemy tylko iż tam idziemy i mamy pomóc przy konserwacji mostu, co wydaje się jak na nas dziecinnie proste.
Może to dziecinnie proste było przesadą, bo byliśmy jeszcze dziećmi gdy tak spojrzeć na nasz wiek no ale cóż.