Skoro Soh pozwala~
Jak już wcześnie wspomniałem można, by ustalić ilość pieczęci na sekundę, ponieważ to najczęściej używana jednostka czasu w tak dynamicznym uniwersum jak świat Naruto. Przy tej metodzie opisy atutów nie musiałyby być nawet ruszane. Przejrzałem dość sporo walk z Naruto i zauważyłem, że większość Geninów składała mniej więcej 2-3 pieczęcie na sekundę. Proponowałbym zejść do dwóch pieczęci, by nie było wartości typu 4,5 pieczęcie na sekundę... Jakby nie patrzeć to nerf dla każdego, ale na pewno zapobiegłoby to wielu niejasnościom.
Moja propozycja:
W świecie ninja pieczęcie ręczne to nieodłączny element prawie każdej istoty korzystającej z chakry. W przypadku ludzi i summonów możliwa liczba do złożenia w czasie jednej sekundy to
dwie pieczęcie. Istnieją również atuty pozwalające zwiększyć tą liczbę, o których można dowiedzieć sie więcej w
<tym> temacie. Należy pamiętać, że określona tu wartość jest jedynie podstawą dla prowadzących, od których w największym stopniu zależy to ile udało nam się ich złożyć!
Lista podstawowych pieczęci ręcznych:

Oczywiście obrazek zawsze można dać inny, dałem randomowy link z neta.
Poruszę od razu kwestię, o której pewnie ktoś wspomni. Atrybut szybkości, a szybkość składania pieczęci... Moim zdaniem nie powinno być to w ogóle powiązane~ Powód? Szybkość ruchu rąk można uzależnić chociażby od ćwiczeń, ogólna szybkość zasadniczo nie ma na to żadnego wpływu. Dodatkowo kompikowałoby to zaproponowany przeze mnie system. Pamiętajmy, że to PBF, a nie gra rpg~